Monday, April 27, 2015

Jelajah Bandung




Okay Part 2  
Sorry lah sangat busy lebih naik cuti dengan sakit lagi . hihihi
Okay penerbangan kami kami naik Air Asia sebab Air Asia je yang pergi Bandung . tapi MAS tak pergi Bandung . First time naik plane , rasa berdebar jugak tapi lepas tu okay je . heheh 




Kitaorang dari Melaka ke KLIA 2 and sampai dalam pukul 2 pagi
 so mengantuk sangat kami pon sewa hotel unik kat KLIA 2 . Hotel Kontena .
 Serious pengalaman yang best . tilam and bantal dia empuk gila . suasana yang sangat best la . hihi



Then naik kapal terbang then sampai lah Bandung . hahahha
Excited sangat walaupon rasa penat .




Sampai Bandung perkara pertama kami buat ialah cari makanan org Indonesia . 
Waduh keren banget . sedap . Aku tak berapa ingat nama makanan tu t. tapi yang penting sedap der !



Yang macam telur ni paling sedap dan paling mahal sikit . hihihi


Tempat yang korang wajib pergi ialah KAWAH PUTIH 
tempat ini sangat best , cantik sangat tapi dinasihatkan sebab tempat dia bau belarang kuat gila
selalu musim ni hujan waktu petang so datang waktu pagi pagi sebab perjalanan dia ambil masa 
2 jam dari pekan Bandung . Ada ape benda ta nama dia pautan Perahu . kira macam la . 
cantik jugak. seblum nak naik Kawah putih yang tinggi tu kena naik macam van dia . adventure gila
hahhaha . kat sini ada jual strawberry . murah murah. RM5 je kot sepaket . takpon korang boleh
pergi ladang strawbery . boleh petik sendiri . sejuk gila kat situ. time aku pergi hujan lebat nak mampos. so tak dapat nak jalan jalan sangat







Tempat yang patut anda datang kat Bandung ialah Pasar Seni dia . pergh terbaik . situ ada macam kain , nak shopping kat situ la . aku kat situ shopping banyak gila. telekung, buat langsir , buat baju raya semua beli kat situ . memang berbaloi . Then aku rasa kagum dengan org Indon kerja
dia layan customer dia special tak macam kat Malaysia
buat muka . Siap bagi makan minum kot . tak beli pon takpe . Macamtu baru best nak beli kan
seharian kat pasar seni tu . Penat jalan satu Mall dia tu 


Ni kerepek paling aku suka . murah sangat





Itulah sahaja nak dikongsikan kat sini . Kalau korang nak berjalan ke Bandung boleh pergi ditempat
yang syorkan. Selamat bervacation . 
Assalamualaikum =)

No comments:

Post a Comment