Wednesday, November 30, 2011

SITI NURHALIZA DI HISTORY CHANNEL


 Siti Nurhaliza dalam BIO..HISToRY CHANNEL..
pergh chaiya ar sama lu siti..




Bukan senang nak masok Biografi History Channel ni
senang cter bukan calang-calang orang arr
aq selaku peminat History Channel tabik springg arr
sebaris yang pernah diwawancara TUN DR MAHATHIR
dokumentari sepanjang 1 jam itu bakal membawa penonton menyusur perjalanan kerjaya Siti sekaligus mendekati sisi lain pelantun lagu Biarlah Rahsia itu.Dokumentari “Siti Nurhaliza” bakal disiarkan di saluran History (Astro 555) pada 11 Januari pukul 10 malam

LAGU FAV TIME KECIK ( jiwang...ahah)


Tuesday, November 29, 2011

TARUHAN BARU NAJWA LATIF



Hai semua apa khabar...? terima kasih kepda yang setia membaca blog tak seberapa ni....hari ni tak mood nak tulis sangat coz penat buat report...:P


dah dengar lagu terbaru budak najwa ni...bila time nak pergi kerja mesti dengar lagu ni..mula-mula dengar tak best sanagt tapi bila orang hari-hari dengar lagu ni pasti akan melekat..so aku seorang darinya..oke ar lagu ni..walaupon ramai dok komen lagu ni kosong..


masalahnya aku dok hari2x dengar..ape kes...!
okay korang dengar jelah
kalau rajin komen arr...kalau rajin arr..:)

Sunday, November 27, 2011

TERKINI # Pengajaran buat HARIMAU MUDA


            Nampaknya telah di tertulis yang Maha Kuasa bahawa rezeki Malaysia kali ini tidak berjaya menumbangkan Bahrain....nampak mula-mula Malaysia mampu menguasai permainan...
itulah bila mungkin terlebih yakin menyebabkan 10 gol pon boleh masok walaupon dalam 5 minit..
OLIMPIK terpaksa tunggu lagi ar...
sodih sodih...sob sob


3 - 2 BAHRAIN menentang MALAYSIA


Sokay sokay tetap sokong HARIMAU MUDA...Kepayahan mengajar seseorang untuk maju kehadapan...nak hentam ape pon tak ade gunanya...jom
kita bagi sokongan yang jitu kepada skuad negara yang tidak berbelah bagi...


tapi ada yang hilang fokus ..adakah gosip liar yang kian merebak di laman maya apabila diugut dedah aksi ranjang..siapakah dia tue.. 
entah lah...payah nak cakap...sekarang bukan boleh percaya sangat tapi bila lihat gambar tue banyak benda boleh diungkapkan..hurm


 bak kata OH!MEDIA
"Malaysia tewas di tangan Bahrain. Malaysia bermula dengan baik mendahului 2 - 0 sehingga minit ke-68, tetapi dalam masa 6 minit sahaja selepas itu, Bahrain boleh mendahului Malaysia dengan 3 gol berbalas 2 (dengan hanya 10 orang pemain). Kami percaya ramai yang frust dan seolah-olah tidak percaya dengan kekalahan kita ini. Apapun bertindaklah lebih rasional. Jangan nak maki hamun. Anda frust, kami frust malah semua rakyat Malaysia pun frust dengan apa yang berlaku tetapi yang bermain atas padang tu lagi frust. Kepada Harimau Muda, teruskan berusaha. Kami rakyat Malaysia dibelakang anda."
Majulah sukan untuk negara...:)

Saturday, November 26, 2011

HOME MADE # SUSHI "SEDETIK PENAKUT"

 Hari ini my sister try buat sushi..wink2x...
aku dok tengok je arr..asal nak jadi orang jepun ni..
tahu ar ambik subjek jepun..heheh
ape lagi aku cakap 
                    "cepat buat masak asam cepat..lapar nii"
ayat orang lepas bangun tido..
actually memang suka makan sushi...kalau kat jj tue satu dah RM1.50..dah ar kecik...hahha..tak kenyang!!

Asal nama sushi 寿司 "SEDETIK PENAKUT" sebab saya cakap kat my kakak sedetik penakut tue  takut-takut tak sedap...tapi macam tajuk lagu tue kan..hahha...no komen...:P







BAHAN-BAHAN
Beras Jepun
Sea weed
timun jepun
telur
isi ketam


cara-cara
guling-guling...hahah
(sebab aku tukang kacau je lebih...)


so hari ini jadi orang jepun aku...haiyakk...:)
食事に招待 (jemput makan..)
arigato!!

MAAL HIJRAH 1433 - AZAM BARU

 Kepada semua pembaca blog saya 
saya ucapkan selamat menyambut Maal Hijrah ke 1433 hijri
semoga tahun yang baru ini kita ambik yang positif dan jauhkan perkara negatif..semoga kita menjadi insan yang lebih baik dari tahun lepas..


Berkat doa akhir tahun dan awal tahun dapatlah kita membuka lembaran yang lebih baikk..
tahun ini Maal Hijrah bertemakan 
"PERSEFAHAMAN TERAS PERPADUAN UMMAH"


Azam tahun ini nak jadi lebih baik dari tahun lepas ..
Ya Allah permudahkanlah segala urusanku
tempatlah aku dikalangan orang yang beriman dan biarlah aku mati dengan mengucapkan kalimahMU...


teringat dulu masuk nasyid sempena maal hijrah..:)

Friday, November 25, 2011

CHEF WAN MENGAMUK DI MAHARAJALAWAKMEGA-minggu 5

"Malam tadi berlansung minggu ke-5  MAHARAJALAWAKMEGA...Persembahan yang semuanya yang sederhana mungkin kekurangan idea yang bertemakan
"PURBA KALA"
Rentak peresembahan agak lambat sehingga judge utama iaitu Dato' Chef Wan mula naik angin dengan peserta 
dipetik kata-kata beliau




"MAAF SAYA CAKAP PERSEMBAHAN HARI INI MEREPEK!!"


dan macam-macam lagi kata-kata yang kurang sedap didengar so sape yang tak tengok boleh tengok di YOUTUBE atau ulangannya saja..tapi Penyanyi popular iaitu selaku juri, Siti Nurhaliza pandai mengambil hati Chef Wan apabila keadaan Chef Wan yang agak benggang..memang secara jujur betul kata Chef Wan..




tapi ada satu persembahan akan menjadi panas iaitu kumpulan BAWAL POWER..dianggotai Bob Kuman dan Sobri...Tahniah Bob Kuman walaupon sakit anda tetap memberikan sokongan...cepat sembuh kesian tengok...tapi lain pulak rakan seperjuangan nya sobri apabila dy mengutuk "JOYAH UTUSAN MALAYSIA."..rasenya satu dewan tue senyap...maybe joyah tue tulis pasal sobri..den pon x tau...masa AIM18 kot..ntah...gler betul dy selamba hadap...tak mengamok joyah tue..kang tak pasal media tulis depan frontpage kang..


tapi apekan daya Chef wan pon hentam dy balik kerana
mempersembahkan kutukan tersebut sebagai satu yang kurang bijak
nasib baik ar ade teguran...ape pon nanti jangan lupe serangan balik kepada yang tak puas hati...:)
oke jom maju kehadapan...hehhe



Thursday, November 24, 2011

SEMANGAT MALAYSIA BOLEH!! bangga walau kalah

                 Seperti semua peminat bola sepak tempatan umum mengetahui kekalahan malaysia terhadap Syria  0-2 ..
Kalah memang sangat dijangkakan tapi sebagai rakyat Malaysia saya
tetap optimis dengan semangat pemain bola sepak ....
hari ni pon ayat "HARIMAU KEPENATAN" menjadi tajuk utama dada akhbar..


Malaysia masih jauh lagi nak mengejar Olimpik tapi usaha ke arah memajukan bola sepak tempatan harus diberi pujian
bukan senang nak menempah satu kejayaan kalau tak menempuhi 
kesusahan..betul tak?




Memang dyorang sangat penat..lihat je kalau kita dok g melancong
naik penerbangan pasti dua hari penat tue tak habis inikan pula
main bola separuh mati mempertahankan maruah semasa melawan
Indonesia di Sea Games...


Rakyat Malaysia masih berbangga dengan kejayaan semua pemain Malaysia yang telah mengharumkan nama negara....
bak kata kakak ofis cakap


"TERINGIN NAK JUMPA PEMAIN TUE NAK CAKAP BETAPA BERTERIMA KASIH DAH BUAT MALAYSIA MENANG"






walaupon dalam hati den cakap...mesti ade niat lain jugak tue...ahhahah...
SOKONGLAH pemain-pemain kita walaubagaimana keadaan pon..
yang saya petik dari 

Nurul Izzah Nasir




"gile terharu bila tengok reaksi pemain2 bola yang laen time sambut fakri lepas dia gagal jaringkan bola. ouh terharu gile. semua macam sokay sokay fakri . heee . auwww that is the beauty of teamwork ♥ ;)"

TAHNIAH sekali lgi..habuan pon boleh tahan...cepat2 ar kawin ye...but jangan mudah hanyut di bawa ombak kerana yang indah dimata adalah sementara..:) 

Wednesday, November 23, 2011

memang MCD je keje kami..:)

Oke ni pertemuan kali ke berape...??haha
kesian dyowg dtg nak lawat budak demam ni..hahha
thanks...gombira ar...tapi kenapa asal jumpa mcd..KAYA kan..haha


            *bersama alyn & syidot...





                      balik ofis akak ofis kata asal muka macam orang meroyan..hahha...senyum..:)
                 
   MALAYSIA LAWAN SYRIA...!!

Monday, November 21, 2011

Keangkuhan GARUDA dibaham HARIMAU

                      
          Alhamdulillah pagi yang gembira dengan kejayaan pasukan HARIMAU MUDA MALAYSIA telah berjaya menundukkkan "keangkuhan" skuad GARUDA INDONESIA..


                                        TAHNIAH SKUAD HARIMAU MUDA..!!
                                                        MENANG
                    ibu pingat emas milik     malaysia!!yeahhhhhhhhhh!!!
                        yahoooooooooooooo!!


  terima kasih YA ALLAH memakbulkan doa kami rakyat Malaysia..
 Kegembiraan dan rezeki ini semua atas Izin-Nya...TERIMA SKUAD BOLA SEPAK NEGARA telah bersungguh mempamerkan gerak geri yang sangat memuaskan..!!


Penonton di rumah terutama sekali rakyat kedua-dua buah negara pastinya BERDERAU DARAH nya...mner tk nyer pelbagai aksi boleh membuat ibu-ibu mengandung boleh terberanak weyyyyy ...
Mner taknya lama gila dyowg main...bertambah-tambah masanya..MAMPU?
Semangat yang di pertonjolkan memberi satu kepuasan kepada peminat bola sepak negara kerana menjadi satu penanda aras kemuncak kegemilanagan bola sepak Malaysia mula mengorak langkah..
ini membuktikan MALAYSIA BOLEH!!


"Kepada rakyat Indonesia usah dijadi pertikaian atau pertelagahan..marilah kita bersatu..kekalkan semangat kesukanan...tak perlu menunjukkan keangkuhan ..kerana kita SERUMPUN..."pemain Indonesia hebat juga..
bersatu teguh bercerai roboh
SELAMANYA SELAMANYA HARIMAU MALAYA!!!~~ TAHNIAH!!

Sunday, November 20, 2011

COMELNYER!!


Tahniah wartawan melodi ni...dah kawin sudahh..


tapi cuba korang tengok video ni...
so sweet nak.kawin nagn orang               
 cina boleh...hahah:)

Saturday, November 19, 2011

Malaysia bertemu GARUDA KEMBALI...#acara kemuncak sukan SEA

              Semalam menyaksi Malaysia menumpaskan lawannya iaitu Myanmar dengan jaringan gol 1- 0...
         Semalam tengok boleh boleh dikata anggaran akan seri tapi dengan masuknya jaringan gol mengegar satu rumah den......boleh semlam banyak aksi yang 
boleh mengugurkan jantung satu rumah yang menonton..


                         MALAYSIA VS  INDONESIA
                      21/11/2011 (ISNIN)    8.30 MALAM
                  RTM,TV3,ASTRO ARENA(PILIH JER..HAHHA..)


btw TAHNIAH negaraku yang tercinta..semua rezeki yang dilimpahkan dipanjatkan kesyukuran kepda ALLAH...
suka giler...tapi penentuan pingat emas belum dalam gengaman...


Nampaknya Malaysia akan bertembung dengan Indonesia...
dengan  kemenangan Indonesia terhadap Vietnam semalam..
apa yang boleh diperhati akan berulang sikap-sikap yang sudah kita tahu masa perlawanan yang lalu dengan Indonesia...
nak2 ramai yang anti Malaysia
Mampukah Malaysia menpertahankan kejuaraann
CEhh macm tengok piala Suzuki
maner tahu dapt cuti satu hari...suke denn


"SEMUA RAKYAT MALAYSIA MENDOAKAN MALAYSIA MENANG..."


tak payahlah nak balas balik atau melakukan kutukan ..
".bak kata orang biar kita dilempar tahi,biar kita balasnya dengan bunga..kerana kita masyarakat bertamadun.."


go HARIMAU MUDA!!!

Friday, November 18, 2011

TERBARU# rokok dan kopiah* Matluthfi



Yeah lama tunggu dari karya beliau..agak sensitif tapi itulah realiti nya..jumlah viewer 90 lebih..TAHNIAH..!!
"KARYA ANDA MULA MENDAPAT TEMPAT" 
tapi cuba anda tengok sampai akhir...seriusly sedih sangat...
        terima kasih berkongsi dengan kami MATLUTHFI
        SERIOUSLY sangat menusuk kalbu


dipetik komen dari youtube yang aq suke

"Look at the big picture instead of focusing on rokok, adik down syndrome, ukulele haram. Pendapat aku, Matluthfi nak ketengahkan isu certain people yang suka nak argue atau terlalu keras tentang hukum agama. Mungkin juga utk menyedarkan sebahagian golongan yg mengaku Allah itu tuhan yang Esa tapi in the end tak ikut pun perintah Allah, atas alasan semua dah takdir. Just my 2 cents.."



TERKINI# MAHARAJALAWAK MEGA *minggu 4

           Semalam menyaksikan peningkatan persembahan
MAHARAJALAWAK MEGA miggu ke 4...


bertemakan CINTA...sangat mencuit hati...akhirnya mereka bangun menuujukkan kepakaran mereka sebagai pelawak yang profesionaL


 JURI TETAP
zainal abidin hassan
dato' siti nurhaliza
chef wan (xdew ade diluar negara)


JURI JEMPUTAN
wangi (fabulous cat)


3 yang PALING BEST






  • Boboi

bayangkanlah HARUN SALIM BACHIK 
JADI NAJWA LATIFF...gila kau ...pecah perut den










  • BP(bawal power)

tapi bob kuman masuk hospital ..
tapi si sobri pandai gler wat lawak..tapi sobri lawak jagan kasar sangat takut owg tak suka sanagt nnti...tapi memang best!!



  •  OSBON

wow kali ni memang terbaik dari dyowg..sumpah aq lawak glier bila yang jadi perempuan ni..kira wat aq nak muntah doe...usaha lagii..




so yang terkeluar malam tadi ialah


JH( JALIL HAMID)


mugkin persembahan yang kurang wat dy terkeluar
tapi masalahnya asal kumpulan "SYOK" tue tak keluar lagi..
rase dy patut keluar..menyampah tgok lawak ntah ape2x ntah..


so overall  semua menunjukkan prestasi yang baik...


HARI INI JANGAN LUPER MENONTON MALAYSIA MELAWAN MYAMMAR..
HIDUP MALAYSIA...NGAUMMMMM!!!

kenapa INDONESIA & MALAYSIA tak sebulu?



 Kenapa situasi begini terus menerus diperlakukan oleh manusia ni
saya warga Malaysia mestilah saya marah dengan perlakuan rakyat Indonesia yang selama ini rakan serumpun..
kenapa setiap satu pertikaian menjadi Malaysia dan Indonesia semakin jauh...


Tak sedar berapa susah nak mendamai Malaysia dan Indonesia
Cuba fikir kehadapan...bukan mahu menyalahkan sesapa..tapi
sedarkah perbuatan ini akan lagi mengerohkan ape yang yang sudah ada...SEDIH tengok gaduh-gaduh macam ni...
belom tgok serang cyber ni lagi...fuhhh


ape nak buat...hanya akan menyakitkan kedua-dua pihak
until when??
ade pihak yang cube melaga-lagakan kedua-dua negara
tapi ia akan tersedar bila musibah turun dan baru sedar
LIDI SEBATANG BOLEH DIPATAHKAN 
TAPI BILA SERUMPUN IA MENJADI LEBIH SUSAH UNTUK DI HANCURKAN


perdamaian harus dihargai...



friday story #bila teRSEPIT di persimpangan

      Ntah mengapa hari ni kira satu benda datang kat aku untuk menjadi lebih dewasa...yala tersempit di persimpangan..lah macam nak buat novel plak...hahha...


Oke sebenarnya ade orang offer aku jadi emcee...why me? aq pon tak tak tahu kenapa aq kene jadi emcee untuk satu events...
dyowg cakap suara aq oke jadi emcee..actually aq ni selalu buat annoucement kat tempat kerja...so tak tahu sape yang rekemen kan.


so nak dijadikan plot cerita ni...orang yang nak suruh aq jadi emcee ni tak dapatkan permission from my boss...yes aq dibawah arahan dy..so x boleh buat sesuka hati..



sebersalah aq dibuatnya...tapi lepas kneer BASUH ngan semua anggota kerja kenapa perlu permission baru aku paham..
sebab itu ar TERSEPIT DI PERSIMPANGAN
SEPERTI TEMBOK BESAR CHINA DAN TEMBOK DINDING SEKOLAH MENGHIMPIT AKU...


yes if u works in goverment ...mesti ikut protokol
takut nnti banyak masalah yang terjadi...
whole day nak pening kepala den ni
but anyways thanks kat kakak and abang kat ofis yang
selalu bagi tunjuk ajar kat saya yang x tahu ape2x ni
nasib baik saya cakap kan
banyak betul dugaan lepas kerja ni...
nasib baik ar tak lama lagi nak abis..
so harap xdew ar benda yang boleh kopala den ni pusing..


p/s: semoga hari esok akan lebih baik dari hari ini..

Thursday, November 17, 2011

gerai MBMB # PANTAI PUTERI terbakar

   Hari ini kebakaran sekali lagi berlaku di gerai bawah pentadbiran MBMB atau di kenali MAJLIS BANDARAYA MELAKA BERSEJARAH


                                                            *gambar waktu malam di MBMB

kejadian kebakaran yang pernah terjadi di Samudera kini terjadi pula di gerai Pantai puterimenurut sumber yang boleh dipercayai sederet gerai milik MBMB yang telah disewakan telah terbakar hari nipunca kejadian tidak diketahui..ada yang mengatakan kebakaran bermula dari motobot itu sendiri.."itu yang belum diketahui"..esok saya akan cuba dapatkan keterangan lanjut..harap boleh diketahui dengan segera...

p/s: jangan bermain api takut nnti memakan diri 

Wednesday, November 16, 2011

wordless Wednesday # debaran UPSR

           Esok "debaran" semua pelajar darjah enam akan tidak senang tido dibuatnya..ade yang buat solat hajat..*untuk yang tahu*ada yang tak senang duduk..ibu bapa guru orang paling risau sekali walaupon kalau yang DAH ambik upsr akan cakap "UPSR je kot"!!..hahah...dulu hang macmner je... kot je ke....haha


Kelatah nak ambik result


paling-paling risau


MAK BAPAK
kenapa?
  1. paling utama nak habak kat orang anak kita ni pandai 5 A..mampu...??
  2. kalau result teruk sah-sah mak espcially akan habak " okelah, cukup-cukup makan"
  3. ada time sedara tanye tue yang potong stim...nak2x waktu raya atau datang rumah..muka yang 5A akan tersenyum bak mutiara tapi yang tak..senyum pon tak..hahha



GURU BESAR & GURU-GURU
asal?
  • yela nnti kalau prestasi teruk x glamor ar sekolah tue

x dapat ar guru besar cemerlang...nntiowg akan tyer sape guru besar kau tue..tak glamor ko jah...haha
kalu buruk tahu tahu je arr

  • Guru-guru yang mengajar lagi arr..yelah macm guru besar prestasi mereka juga akn dinilai jugak...pandai ke tak guru tue mengajar...

for me bukan masalh guru tak pandai mengajar atau ape tapi klau anak murid tue hah! susah jugak kan..

  • Guru yang cemerlang selalunya subjek yang diajarnya paling gembira walaupon bukan dyowg yang ambik exam...kepuasan tue..:)


MURID - MURID
mestilah..!!

tanda usaha mereka terbalas...kalau dah berusaha mesti nak result cemerlang..nak gembirakan mak bapak its comes first kan...
yang teruk tue kena tahan ar kene bebel ekk..
biasa ar tue kalau tak rajin nak belaja...tahu snagt...


Kat sini saya mendoakan kejayaan adik-adik yang mngambil result Upsr...sok tgok ar berita kegirangan yang terselah terpancar
inagt dulu aq  dulu ambik upsr...rindu snagt...daj tua rasenya..


SEMOGA BERJAYA..:)

Tuesday, November 15, 2011

DUKUN FILEM TENTANG MONA FENDY?

 Mungkin ramai tak tahu filem DUKUN telah di banned...tak tahu kenapa tapi filem ni sedang tersebar dilaman youtubeia telah dibintangi oleh Umie Aida , Faizal Hussien.. cube tengok jalan ceritanya seakan kisah jenayah berPROFIL tinggitapi tak tahu ar kan cube korang tgok video ni...



nampak tak sesuai dengan budak-budak...memang sanagt tak bagus dengan pemikiran manusia nak-nak yang sering cakap zaman dah maju tapi sebaliknya tidak..berselindung dibawah sandiwaraso korang pikirlah sendiri ekk...bak kata Mantan PM kita Tun Mahathir kita banyak disogok cerita yang boleh melemahkan otak manusia itu sendiri...renung-renungkanlah..

Monday, November 14, 2011

SEGMEN: TINGKATKAN FOLLOWER ANDA DENGAN SEKELIP MATA


benda x suke blog nes:header macm kureng sikit...tapi oke ar;;hehhe
benda yang suke : nes wat segmen ni ar...sebab tue  suke..aww...:)
senyum selalu...:)

HAJAT TERCAPAI "PIZZAHUT"




Oke harini puas jugak cos berbulanbulan nak makan pizza baru tercapai...terima kasih akak ofis akak ain dan kak mim...

Bob pon pasal dy datang kalau tak x dew dapat makan pizza...walaupon tontong duit..seronok doe...nak2x rase pizza 
tapi bila balik semua muka kekenyangan...nak sambung keje sanagt arr mengatuk...aq terus x semangat...rase nak tdow jer..tapi gagahkan diri buat keje...lain kali belanja ar ekk...aww...sedap sangat!!!

SPM ...semoga berjaya...!!

Semoga berjaya kepada adik- adik SPM tahun ni ...semoga segala ilmu yang ditimba dapat digunakan...ini permulaan langkah yang lebih mencabar...ingat jangan lupa solat yee..


kepada 2 adik kesayangan aq yang ambik SPM..gudluck...buat yang terbaik oke...nanti menyesal susah nnti...


teringat masa ambik SPM tapi masa tue ar pengalaman paling pahit masa ambik SPM musibah datang menimpa sampai tak tenang nak jawab periksa..so result tersanagt buruk...yela masa exam 7 8 A dalam tanagn..tapi betul kata orang semua dah ditakdirkan...
mungkin salah dan dosa-dosa aq dulu 
Redha je ar...ada hikmah disebaliknya...


so semua candidate buat ar terbaik...
mmg sekarang ada yang x rasa lagi tapi bila dah keluar result baru rasa...


so kepada adik adik aq GUDLUCK!!!!!!
CHAIYOK2X...!!!


andai bisa ku merubah semula pasti semua nya akan bahagia

Sunday, November 13, 2011

YUNA kalahkan SITI NURHALIZA AIM18

 Nampaknya kemuncak AIM18 telah diketahui..Tahniah kepada artis yang dah menang...tapi host dy x best macm tahun lepas ade 3 " baby cute"...nak2 tahun ni masa dyowg ngah cakap ade background lagu so x boleh dengar sangat dy cakap ape...ntah ape2x ntah...so pembukaan kurang sikit cos suara najwa kurang sesuai tapi oke arr..:)
tapi disini persoalan kemenangan besar Yuna yang sedang mencipta nama di Amerika Syarikat mula dpersoalkan terutama kemenangan Vokal terbaik didalam lagu yang selama ini di pegang utuh penyanyi popular tanah air iaitu Dato" Siti Nurhaliza...


           Pelik sungguh kenapa lagi penakut boleh jadi lagu terbaik..x pernah dengar pon...best ker..owh sorryy ar saya bukan juri..oke rezeki Yuna arr...tapi vokal tue bila try search and layan nampak biasa je..x ade kekuatan suara disitu....hah? pandai nak judge ekk..haha...oke korang boleh tgok ramai jugak yang mempertikai kan Yuna ...yela like abang ofis aq cakap suara dy macam biasa aje..malas bukak mulut..bukn den  cakap ekk...
Siti nurhaliza memang suara dy hebat sekali so nak condem pon x boleh arr..tapi Yuna boleh lagii...maybe nampak dy lebih pandai speaking dan berpakaian lebih sopan..memang banyak kutuk siti bila dy menang tapi memang dy bagus tapi x yah cakap soal lain tue hak dy..Tapi Yuna aq suka ko nyanyi tapi jangan ar pakai tdung macam tue..macam weird sikit arr..yang pelik kalahkan jac yang pernahkan siti dulu..terkejut boboi..hehhe...


Tak boleh salahkan Yuna sebab dy terima award pasal juri yang pilih..pelik betulkan..lantak arr...TAHNIAH Yuna..!!
btw suka najwa...got to.. go


So ini senarai penuh pemenang AIM 18


PEMENANG KATEGORI ARTIS BARU TERBAIK – Najwa...
PEMENANG KATEGORI LAGU POP TERBAIK – Sedetik Lebih (Anuar Zain) YEAH SUKE!!
PEMENANG KATEGORI LAGU NASYID TERBAIK – Pedoman (Nora Feat V.O.U)
PEMENANG KATEGORI LAGU POP ETNIK TERBAIK – Joget Tak SenaNg Hati (Adibah Nor)
PEMENANG KATEGORI LAGU INGGERIS TERBAIK – Got To Go (Najwa)
PEMENANG KATEGORI PERSEMBAHAN VOKAL B’KUMPULAN TERBAIK – Beribu Sesalan (Jac,Ning,Shila Hamzah)
PEMENANG KATEGORI LAGU ROCK TERBAIK – Pelita (A.P.I)
PEMENANG KATEGORI VIDEO MUZIK TERBAIK – Susun Silang Kata (Aizat)
PEMENANG KATEGORI LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK YG DIPERSEMBAHKAN OLEH ARTIS LUAR NEGARA – Ku Menunggu (Rossa)
PEMENANG KATEGORI KHAS ARTIS MOBILE CELCOM TERBAIK – 6ixth Sense
PEMENANG KEMBARA – Yuna
ANUGERAH SRI WIRAMA – Beh Suat Pheng
PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (LELAKI) – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (WANITA) – Penakut (Yuna)
PEMENANG LAGU TERBAIK AIM 18 – Penakut (Yuna)
PEMENANG KATEGORI ALBUM TERBAIK AIM 18 – The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrate 25 Years of Sheila Majid (Sheila Majid)

 TAHNIAH MALAYSIA MENANG 4- 1 DENGAN KEMBOJA..HOPE BELAJAR DARI KESILAPAN..

Friday, November 11, 2011

Maharajalawakmega semakin bosan

Ergh sangat bosan persembahan mereka malam tadi...nak terlelap aje tgok..ingatkan ade yang oke...erm...mengantok ade arr..semua kurang memberansangkan...tak tahu kenapa... paling menyampah naktengok kumpulan syok...adoi arape yang anda merapu niiisakit buah pinggang den arr,.,cer cter sikit..




 Sape tgok pon tahu berapa tahp bosan gaban tgok dyowg ni...
nasib bek semua yang bosan or melalut udah kluar...
semlam kumpulan ANJE terkeluar...
itu pon dah agak bila Siti Nurhaliza umumkan...


macam dah malas nak tgok lagi...hope boleh wat terbaik lepas ni..

steady CHEF WAN cakap terang punyer....mmg merapu...:)

malam ni tgok ANUGERAH INDUSTRI MUZIK 18
TGOK BUDAK UTUBE NI...

SELAMAT HARI LAHIR AYAH 11/11/2011

            Hari ini hari lahir ayah den...SELAMAT HARI LAHI AYAH...
maaf den x cakap pon kat ayah..tapi owg tak pernah lupe hari lahir ayah pon...tapi tak tahu berat sungguh lidah ini nak cakap ayat semudah itu

   Tak tau ar kenapa...?..maybe ayah jarang nak cakap kot...hari ni pikir nak cakap ker tak...tapi bila nak cakap mesti rasa x akan cakap...ntah ape ape ntah aq ni...cakap je ar..malu sangat kenapa..ayah sendiri kan...ohhhhhh lupe sharul nizam seorang over pemalu...


Tapi satu jer ayah kena tahu walaupon owg tak cakap kat ayah pon benda ni tapi ni luahan hati seorang anak terhadap bapanya...ahhaha
saya sayang ayah walaupon saya x tunjukk...x kisah ar sapa pon ayah saya saya mahukan ayah jer sorang...terima kasih kadang tue ayah nak ambil berat tapi ayah macam takut- takut je..tak per saya tahu..semoga ayah akan jadi ayah saya  sampai akhirat..saya x pernah lupe doakan ayah selalu..tapi suatu hari nnti teringin tengok ayah dyowg baik mesra ngan anak-anak dy ..dalam hati memang nak macam tue..tapi nak wat macam mner...

SAYA SAYANG AYAH  SAYA

"ENCIK BAHAROM BIN MD YATEM"

kerana ayah saya lahir didunia ..terima kasih saya untuk ayah segalanya...sayang ayah...:)

HARGAILAH KEDUA IBU BAPA SEMENTARA MASIH ADA.....


Thursday, November 10, 2011

tak dew sape yang tahu

 tekanan betul ar keje...

                         TEKANAN tahap 4
    

Wednesday, November 9, 2011

Nora Danish tersangat manis : TENTANG DHIA

           Ape khabar semua..harap hari ini best ar kan...ahahha...oke first at all TAHNIAH MALAYSIA...!!
memang ingat Malaysia akan kalah terutama nak serang gajah putih kan...dok harimau dok kener pijak jer nanti..
tapi  sekuat-sekuat mner pon jika dengan kesungguhan yang ada kita akan berjaya..rasa boleh bnyak gol boleh sumbat walaupon begitu bersyukur kerena layak menempahkan ke pusingan yang seterusnya..I LOVE YOU LIKE MALAYSIA ..

          Harap lepas menang ni buat ar solat syukur...sebab ape?? kekuatanmu, ketangkasanmu hanya datang dari ALLAH...nak nak rezeki tue..so jangan lupe dok solat Magrib bile dah abis tgok games...yela bila kalah KUTOK..mak aiii macam dy yang main...cer cter..ayat hiperbola ape yang x cakap..tapi bila memang lupe semua benda..so senyum...hope lepas ni menang ar pingat emas SUKAN SEA!!!

               Oke harini tertengok cter "tentang dhia" ..sebelum ni SOFFIYA..masa awal tgok cter tue..pastue tahu semalam episod akhir..hahha sementara layan anak buah den yang nak balik rumah dy kat area jassin..Seriously nora danish tersangat ayu bila pakai tudung yang dulu2x sebelom KEMUNCULAN berganda macam-macm jenis tudung ni..ape ntah nama tuduang tue...tudung aoe ehh...ahh pikir sendiri..hahha

              selalu dy kan seksi meksi..ade ayat tue..rosak bahasa Melayu...hehhe...maniskan bila bertudung..
         takpe ar doa je yang terbaik...tapi satu benda ayat yang cter ni cakap

ayah Dhia:  aku tak suke dy kawan dengan budak laki tue..mak bapak dy tu orang london..ntah sembahyang ker tak?

nak tahu ape emak Dhia cakap

omak Dhiya : abang tak baik cakap pasal solat orang..itu urusan dy dengan Allah..kita ni pon  tak tahu

 terima
                      ker tak solat kita.

SENTAP jugak ayat dy...hehhe

p/s: hidup ni ada pasang surut so sabar dan ingat kepada sape kita kembali..:)